Saloua El Mazouni

OVER SALOUA EL MAZOUNI

Saloua el Mazouni is al ruim 14 jaar actief als jeugdprofessional binnen het sociaal domein.

Mijn passie voor het sociaal domein heeft mogen uitmonden in het oprichten van Meidenexpertisecentrum El Mazouni Coaching & Sportbegeleiding.

Als jeugdprofessional en coach weet ik als geen ander dat het coachen van jongeren – middels sport – veel verder gaat dan het ontwikkelen van de fundamenten van sport. Het is veel meer. Het gaat om het zijn van een rolmodel, een leraar en een vriend. Vanuit mijn werk in het sociaal domein maakte ik kennis met risicojongeren met complexe problematiek die geen aansluiting konden vinden bij de reguliere hulpverlening, terwijl de hulp voor deze groep cruciaal is – niet alleen voor hun maar voor de algehele samenleving. Door oprechte interesse is het mij gelukt om deze moeilijke en gesloten doelgroep te bereiken en heb ik hierbij succesvolle veranderingen teweeggebracht. Mijn persoonlijke benadering hierin is de rode draad en een kernwaarde in mijn werkwijze.

Jarenlang heb ik mij ingezet voor jongens binnen de Top1000 – dit zijn jongeren die relatief veel high-impact delicten hebben gepleegd. Terwijl ik mij volledig inzette voor deze groep jongeren viel het mij op dat de meiden in deze wijken vrijwel onzichtbaar waren. Dit gemis wakkerde mijn aandacht en hieruit ontstond, in 2012, El Mazouni Coaching & Sportbegeleiding. Een meidenexpertisecentrum waarbij we aandacht besteden aan verschillende thematieken waaronder sport, educatie, talentontwikkelingen seksuele-, fysieke- en mentale gezondheid.

MEIDENEXPERTISECENTRUM

El Mazouni Coaching en Sportstimulering ligt mij nauw aan het hart. Niet alleen omdat ik het centrum zelf heb opgericht maar voornamelijk omdat we middels dit centrum onzichtbare meiden een stem en gezicht hebben kunnen geven. Ons doel is om meiden binnen het centrum een podium te bieden en hierbij ieder individu te helpen groeien en hun volle potentieel te benutten. Daarnaast focussen we binnen het meidenexpertisecentrum o.a. op de peer-to-peer projecten waarbij oud-deelneemsters kunnen doorgroeien tot coaches en ‘’ervaringsdeskundigen’’.

Team El Mazouni Coaching

SALOUA VANUIT DE OGEN VAN HET TEAM

” Saloua omschrijven wij als energiek, integer, daadkrachtig, oprecht en betrokken. Daarnaast heeft Saloua ook een flinke dosis humor die geregeld naar voren komt. Haar onvoorwaardelijke inzet resulteert erin dat jongeren erop kunnen vertrouwen dat zij met Saloua aan hun zijde hun doelen kunnen bereiken en in veilige handen zijn. “

WIL JE MEER WETEN?

Wil je meer weten over onze organisatie?